Klasyczny pieczony indyk ze świeżymi ziołami i sosem

Klasyczny pieczony indyk ze świeżymi ziołami i sosem
Klasyczny pieczony indyk ze świeżymi ziołami i sosem Make-Ahead to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 12 porcjami. To danie główne ma 503 kalorie, 71g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, gałązki tymianku, gałązki majeranku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Make - Ahead Turkey Gravy, Make - Ahead Turkey Gravy, oraz Make-Ahead indyk i sos.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
3
Połącz posiekaną cebulę, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, tymianek, posiekane gałązki szałwii, majeranek, natkę pietruszki i rozmaryn w małej misce. Stuff jamy ciała mieszanką cebuli. Wiązać nogi razem ze sznurkiem kuchennym. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
RozmarynRozmaryn
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
CebulaCebula
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Indyka posmarować olejem rzepakowym, posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pozostałą 1/2 łyżeczki pieprzu. Piersi przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Włożyć indyka, pierś do góry, na patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Wlać 2 szklanki wody na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec w temperaturze 325 przez 1 1/2 godziny; wyjąć folię i podlać indyka sokami z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
8
W razie potrzeby dodaj 1 szklankę wody do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Piec dodatkową godzinę lub aż termometr włożony w mięsistą część uda rejestruje 165, fastrygowanie co 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjąć indyka z piekarnika; odstawić na co najmniej 30 minut przed wyrzeźbieniem. Wyrzucić mieszankę cebuli i skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
12
Wlać krople z patelni do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Spuścić kapiące do miski, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Umieść patelnię na dwóch palnikach na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
15
Dodaj kroplówki indyka, Make-Ahead sos, i 2 łyżeczki posiekanej świeżej szałwii, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Zmniejszyć ogień i gotować, aż mieszanina sos jest zredukowana do 3 filiżanek, mieszając od czasu do czasu (o 5 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Szałwiaświeża Szałwia
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Wino Uwaga: wino na Święto Dziękczynienia indyka musi być taki, który będzie stanąć wysoki do smaków fixings, od pikantnej mięsności sosu pikanterii sosu żurawinowego do słodyczy słodkich ziemniaków i ziemisty, bogactwo farszu. Obfity, wypełniający usta, o miękkiej fakturze czerwony to świetny zakład. Oto wspaniały jeden, który jest potężny, ale Pluszowy: Robert Keenan Merlot z Napa Valley. 2003 is $ - Karen MacNeil
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
FarszFarsz
WinoWino
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia34
Magazyn