Klasyczny makaron z serem

Klasyczny makaron z serem
Klasyczny makaron z serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 867 kalorii, 36g białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mąkę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Klasyczny makaron z serem, Klasyczny makaron z serem, oraz Klasyczny makaron z serem.

Instrukcje

1
Podgrzać mleko w średnim rondlu na średnim ogniu, aż dojdzie do gotowania na wolnym ogniu, następnie wyłączyć ogień i ustawić aside.In duży, ciężki rondel, roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj mąkę i ubijaj stale, aż mieszanina zmieni kolor na jasnobrązowy, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Zdjąć z ognia.Podczas ciągłego ubijania powoli dodawać gorące mleko do mieszanki mąki, aż do równomiernego połączenia i gładkości. (Będzie bardzo gęsty, gdy najpierw dodasz mleko, a następnie rozrzedzisz.) Odstawić rondel na średni ogień i stale ubijając gotować, aż sos zgęstnieje i pokryje tył łyżki, około 2 do 3 minut. Wymieszać 1 łyżkę soli, posmakować i dodać pozostałą sól według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Zdjąć z ognia i ustawić aside.To złożyć: doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać makaron i gotować, aż będzie prawie al dente (tylko na krawędzi jest underdone), następnie odsączyć i spłukać zimną wodą; odstawić. (Jeśli planujesz upiec ser mac ' n ' z panko, Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak na środku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Umieścić zarezerwowany rondel beszamelu na średnim ogniu i mieszać w obu serów tylko do stopienia i gładkie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Dodaj makaron i kontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż makaron zostanie podgrzany i gotowany na parze, około 2 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
8
Podawać natychmiast lub, jeśli pieczenia, przenieść do 5-quart pieczenia naczynia, posypać panko, i piec do bulgotania i brązowy na wierzchu, o 25 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn