Klasyczny Kurczak Cacciatore

Klasyczny Kurczak Cacciatore
Klasyczny kurczak Cacciatore może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 162g białka, 137 g tłuszczu, oraz w sumie 1995 kalorie. Udaj się do sklepu i podnieś sos pomidorowy, parmezan, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Cacciatore, Kurczak cacciatore, oraz Kurczak mamy Cacciatore dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kurczaka posmarować mąką. W 12-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu. Kurczak gotować w oleju 15 do 20 minut lub aż brązowy ze wszystkich stron; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Paprykę i cebulę pokroić w poprzek na pół; każdą połówkę pokroić na cztery części.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CebulaCebula
3
Wymieszaj paprykę, cebulę i pozostałe składniki z wyjątkiem sera do kurczaka na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Cały KurczakCały Kurczak
SerSer
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 30 do 40 minut lub aż sok z kurczaka jest jasne, gdy najgrubsza część jest cięta do kości (170F dla piersi; 82° dla ud i nóg).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SokSok
KościKości
5
Podawać z serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer

Wyposażenie

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
12 miesięcy między stalą nierdzewną, dębowymi beczkami Slawońskimi, francuskimi barriques i tonneaux drugiego użycia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn