Klasyczny Faszerowany Indyk
Klasyczny faszerowany Indyk może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 935 kalorii, 89g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $3.57 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 5 minut. Udaj się do sklepu i odbierz przetartą szałwię, indyka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Klasyczny farsz z indyka (służy do nadziewania indyka), Klasyczny Indyk w 5, oraz Klasyczny Sos Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni, podsmażyć cebulę, seler i grzyby na maśle do miękkości.
Dodać bulion i przyprawy; dobrze wymieszać.
Umieścić kostki chleba w dużej misce; dodać mieszaninę grzybów i wrzucić do herbu. Wymieszać w wystarczającej ilości ciepłej wody, aby osiągnąć pożądaną wilgotność.
Tuż przed pieczeniem, luźno stuff indyka.
Umieść pozostały farsz w wysmarowanym naczyniu do pieczenia; przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do pieczenia. Szaszłyki indycze; wiązać pałeczki wraz z sznurkiem kuchennym.
Ułożyć pierś na stojaku na patelni do pieczenia.
Posmaruj roztopionym masłem.
Piecz indyka w temperaturze 325° przez 3-3/4 do 4-1 / 2 godzin lub do czasu, aż termometr do mięsa wskaże 180° dla indyka i 165° Dla farszu, fastrygując od czasu do czasu kapielikami z patelni. (Przykryć luźno folią, jeśli Indyk zbyt szybko się zarumieni.)
Piec dodatkowy farsz, przykryty, przez 30-40 minut. Odkryć; piec 10 minut dłużej lub do lekko rumiane. Przykryć indyka folią i odstawić na 20 minut przed wyjęciem farszu i rzeźbienia. W razie potrzeby, zagęścić kapiele patelni do sosu.