Klasyczny Beszamel: Biały Sos
Klasyczny beszamel: biały sos może być tylko sos, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 52 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, mąki, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 8%. Spróbuj Podstawowy sos biały lub beszamelowy, Sos beszamelowy, oraz Jak zrobić sos beszamelowy / sos serowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu podgrzej mleko i 1 liść laurowy do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, mieszając, aby nie przypalił dna patelni. Trzymaj mleko na małym ogniu.
Zrobić białą zasmażkę, topiąc masło na małym średnim ogniu w rondlu o grubym dnie. Gdy piana opadnie, dodaj mąkę, stale mieszając drewnianą łyżką lub trzepaczką, aby zapobiec grudkom. Gotować przez 2 do 3 minut, aby pokryć mąkę i usunąć skrobiowy smak. Nie pozwól, aby brązowy.
Zdjąć z ognia, następnie stopniowo dodawać trochę ciepłego mleka do zasmażki i energicznie ubijać. Powrót rondel do ognia i doprowadzić do niskiego gotować, nadal dodać więcej mleka i trzepaczka. Gotować przez 5 minut, aż sos będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki. Sprawdź przyprawy; dodaj sól, biały pieprz, czosnek i pozostały liść laurowy.
Aby zapobiec tworzeniu się skóry podczas stygnięcia sosu, połóż kawałek folii bezpośrednio na powierzchni.
Podawać z rybami, skorupiakami, warzywami lub daniami jajecznymi.