Klasyczne Tiramisu Johnny ' ego czosnku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj klasycznego Tiramisu Johnny ' ego czosnku. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 676 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 63 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, ciastka ladyfinger, słodko-gorzką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Spróbuj Klasyczne Tiramisu Johnny ' ego czosnku, Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, oraz Johnny Garlic ' s Famous Garlic and Rosemary puree Potatoes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz kawę i likier amaretto w misce lub płytkim naczyniu do pieczenia i odstaw.
Przynieś mały rondel z 2 cale wody do wrzenia na dużym ogniu. W małej żaroodpornej misce, która zmieści się na garnku lub w podwójnym kotle, połącz żółtka i 1/2 szklanki śmietany do ubijania.
Umieść nad gorącą wodą i ubijaj nieprzerwanie, aż mieszanina wyniesie 160 stopni F i pokryje tylną część łyżki, 5 do 6 minut.
Wyjąć z ognia i ubijać przez 3 do 4 minut do ostygnięcia. Odstawić do całkowitego ostygnięcia, około 10 do 15 minut.
W mikserze stojącym wyposażonym w nasadkę trzepaczki, dodaj pozostałą śmietanę do ubijania, przygotowaną mieszaninę żółtka i cukier i ubijaj, aż uformują się miękkie szczyty, od 3 do 5 minut.
Dodać mascarpone i dobrze połączyć.
Umieść 1 warstwę ladyfingers w patelni 9 na 13 cali; większość patelni tego rozmiaru pasuje do nich w 6 rzędach
Następnie zanurzyć obie strony ladyfingers szybko do mieszanki kawy i umieścić z powrotem na patelni.
Połowę masy mascarpone rozłożyć na ciastkach, posypać połową proszku kakaowego. Powtórz z inną warstwą. Przykryć szczelnie folią i przechowywać w lodówce przez 6 do 12 godzin.
Czekoladę ogolić na wierzchu do dekoracji i pokroić ostrym cienkim nożem w kwadraty.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.