Klasyczne QUESADILLAS Z Kurczaka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj klasycznych Quesadillas z kurczaka. Ten przepis służy 4. Ta przystawka ma 610 kalorii, 39g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 31 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka chiles, mielony kminek, pierś z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 59 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Klasyczne QUESADILLAS Z Kurczaka, Klasyczne Serowe Quesadillas, oraz Quesadillas de Pollo (Chicken Quesadillas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w 10-calowej patelni na średnim ogniu. Gotuj piersi z kurczaka, kolendrę i kminek w oleju 15 do 20 minut, obracając kurczaka raz i mieszając mieszankę kolendry od czasu do czasu, aż sok z kurczaka nie będzie już różowy, gdy centra najgrubszych kawałków są cięte. Pokroić kurczaka na małe kawałki; wymieszać mieszankę kurczaka i kolendry.
Pędzel 1 stronie 1 tortilla z niektórych 2 łyżki oleju; miejsce oleju stronie w dół w tej samej patelni.
Warstwa z jedną czwartą mieszaniny kurczaka, 1/4 szklanki sera i jedną czwartą chilli w ciągu 1/2 cala krawędzi tortilla. Wierzch z inną tortillą; wierzch tortilli posmarować olejem. Gotować na średnim ogniu 4 do 6 minut, obracając po 2 minutach, aż będzie jasno złoty kolor.
Powtórz z pozostałymi tortillami, mieszaniną kurczaka, serem i chilli.
Quesadillas pokroić w kliny.
Węgle grzewcze lub grill gazowy do bezpośredniego ogrzewania. Złożyć quesadillas na talerzu, szczotkując zewnętrzne strony tortillas obficie olejem. Ostrożnie przesuń na grill. Grill odkryte 4 do 6 cali od średniego ciepła 4 do 6 minut, obracając po 2 minutach, aż światło złoty kolor.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.