Klasyczne Pesto
Klasyczne Pesto może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.63 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 347 kalorii, 7G białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz parmezan, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klasyczne Pesto i jak przechowywać Pesto, Klasyczne pesto, oraz Klasyczne Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić 2 lub 3 obrane ząbki czosnku i 1/4 szklanki orzechów pinii w robocie kuchennym lub blenderze i wirować, aż grubo posiekane. Opłukać i osuszyć 4 filiżanki lekko zapakowanych liści świeżej bazylii; delikatnie osuszyć.
Dodaj bazylii, 1 szklanka startego parmezanu (około 4 oz.) i 3/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia do mieszanki czosnku; wirować, aż będzie gładka (jeśli używasz blendera, Zatrzymaj, aby wepchnąć bazylii w ostrza w razie potrzeby).
Dodać sól i pieprz do smaku.