Klasyczne marynowane jajka
Klasyczne marynowane jajka wymagają około 25 minut od początku do końca. Za 42 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 83 kalorie . Ten przepis jest dla 12 osób. Udaj się do sklepu i kup cukier, ocet, czosnek i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Niewielu osobom naprawdę spodobał się ten dodatek. 5 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i laktoowowegetariańską . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Podobne przepisy to: Burakowe marynowane jajka , Pennsylvania Dutch marynowane jajka i Klasyczne jajka Benedykta .
Instrukcje
Umieść jajka w rondlu i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia, zdejmij z ognia i pozostaw jajka w gorącej wodzie na 15 minut.
Wyjmij jajka z gorącej wody, ostudź pod zimną bieżącą wodą i obierz.
Zagotuj ocet, cukier i sól w rondlu, aż cukier się rozpuści.
Umieść jajka, czosnek i liść laurowy w 1-kwartowym słoiku typu mason; zalej mieszanką octu. Zamknij słoik i wstaw do lodówki na co najmniej 1 tydzień.