Klasyczne Ciasto Friuliańskie: Gubana

Klasyczne Ciasto Friuliańskie: Gubana
Klasyczne ciasto Friulskie: Gubana może być tylko deserem, którego szukasz. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 976 kalorii, 19g białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 22 minuty. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać masło, kandyzowany cytron, orzechy laskowe, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Klasyczne Brązowe Masło Żółte Ciasto Dla Klasycznego Przyjaciela, Klasyczny tort Królewski, oraz Klasyczne Ciasto Marchewkowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F i nasmaruj arkusz ciastek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W dużej misce do mieszania, połączyć orzechy włoskie, orzechy laskowe, Skórka z cytryny, skórka pomarańczowa, kandyzowany cytron, kawałki czekolady, porzeczki, i moczenie cieczy i mieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowany CytronKandyzowany Cytron
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
PorzeczkiPorzeczki
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
3
Dodać białka i 1/4 szklanki cukru i złożyć razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
4
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 10 na 16 cali i ustaw najdłuższy bok równolegle do krawędzi powierzchni roboczej. Łyżka nadzienia na ciasto równomiernie, pozostawiając 2 cale Odkryte w 1end.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
Rozwałkuj ciasto jak galaretkę z południa na północ, aby wyglądało na grubą rurę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Zrób okrąg rury, mocując dwa otwarte końce jak wieniec.
7
Utrzeć utarte żółtka i posypać pozostałym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
8
Umieścić na blasze i piec przez 50 minut. Pozostawić do ostygnięcia przed cięciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Podawać z winem Verduzzo.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
W robocie kuchennym, miejsce 4 uncje masła, 1-łyżeczka soli, i 2 1/2 szklanki mąki i mieszanki do tekstury bułki tartej. Powoli dodawać wodę z lodem, aż ciasto się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
11
Usuń i uformuj w kulkę, a następnie spłaszcz ją w prostokąt o wymiarach 8 na 10 cali i umieść w lodówce. To się nazywa mieszanka makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
12
W robocie kuchennym umieść pozostałe masło i 1 szklankę mąki i wymieszaj, aż się zmieszasz i zeskrobaj na desce. Pracując szybko, uformuj tę mieszaninę w 4-calowym kwadracie i umieść w lodówce. Nazywa się to mieszanką burro.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
13
Po 1/2 godziny, gdy 2 mieszanki mają podobną konsystencję, umieścić mieszaninę makaronu na dobrze posmarowanej czystą marmurową powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
14
Umieścić mieszankę burro w środku i złożyć mieszaninę makaronu na nim, jak opakowanie prezentu. Spłaszcz wałkiem do ciasta i rozwałkuj do prostokąta o wymiarach 8 na 16 cali, regularnie parząc. Jeśli masło wyjdzie na powierzchnię, mąka miejsce mocno i kontynuować pracę. Złóż dolną trzecią w górę i górną trzecią w dół, aby utworzyć mały pakiet i obróć o 90 stopni zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Pat ciasto z wałkiem do ciasta przylegać i rozwałkować do dużych 8 przez 16-calowy prostokąt ponownie. Powtórz proces składania i przechowywać w lodówce 30 minut, przykryte wilgotną szmatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
15
Wyjąć i powtórzyć proces zwijania i składania 3 razy. Pozostawić 30 minut chłodzenia między każdym manewrem. Ciasto jest teraz gotowe i będzie przechowywać w lodówce 10 dni, owinięte szczelnie w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 22 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn