Klasyczna wołowina z nerkowców dla dwojga
Klasyczna wołowina z nerkowca dla dwojga to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 471 kalorii, 32 g białka i 23 g tłuszczu każda. Za 2,57 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dzięki temu przepisowi Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jeśli masz pod ręką zieloną cebulę, olej rzepakowy, orzechy nerkowca i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 66%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także klasyczną wołowinę z nerkowców, klasyczny ser z nerkowców i klasyczny ser z nerkowców na 3 sposoby.
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze siedem składników, aż uzyskasz gładką masę; odłożyć na bok.
Na dużej patelni lub woku podsmaż wołowinę na 1/2 łyżki oleju, aż przestanie być różowa.
Wyjmij i trzymaj w cieple. Na pozostałym oleju smaż cebulę, orzechy nerkowca i czosnek przez 1 minutę.
Wymieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej i dodaj na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Dodaj wołowinę; przegrzać.