Kimchi
Przepis Kimchi jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 22 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką wodę, kapustę napa, ząbki czosnku i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kolacja: Kimchi Jigae (Gulasz Kimchi), Czerwone małże Curry z puree z Kimchi z " książki kucharskiej Kimchi, oraz Smażone Kimchi z ryżem (Kimchi Bokkeumbap) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić kapustę i sól w dużej misce, rzucając delikatnie połączyć. Zważyć kapustę z inną miską.
Odstawić w temperaturze pokojowej 3 godziny, rzucając od czasu do czasu.
Odcedzić i spłukać zimną wodą.
Odcedzić i wycisnąć do sucha.
Połącz kapustę, wodę i pozostałe składniki. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny przed podaniem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Koreański można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lubanzi Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.