Kiełbasa z salsą Mango
Kiełbasa z salsą Mango może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Za $1.2 za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 1g tłuszczu i w sumie 301 kalorii. Ten przepis służy 3. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Ten przepis od Allrecipes wymaga cebuli, ryżu, soku pomarańczowego i mango. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Grillowany kurczak Mango z truskawkową salsą Mango, Grillowany kurczak Mango z truskawkową salsą Mango, oraz Słonecznie I Gorąco! Salsa (Ananas Mango Kiwi Salsa).
Instrukcje
Umieść mango i brzoskwinię w małej misce. Wyciśnij sok z 1 limonki na mieszankę mango; dodaj cebulę i 1 łyżkę kolendry. Dobrze wymieszaj.
Doprowadź wodę do wrzenia w rondlu na dużym ogniu.
Dodaj ryż, sok z 1 limonki i 1 łyżkę kolendry; dobrze wymieszaj. Zmniejsz ogień do średnio niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż zmięknie, a płyn zostanie wchłonięty, 15 do 20 minut. Odłóż ryż na bok i trzymaj w cieple.
Spryskaj dużą patelnię nieprzywierającą sprayem do gotowania i umieść na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj kiełbaski na gorącej patelni, aż się zrumienią, 5 do 10 minut.
Wyjmij kiełbaski z patelni; pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Wlej sok pomarańczowy na patelnię używaną do kiełbasy; doprowadzić do wrzenia. Włóż posiekaną kiełbasę na patelnię; przykryj i gotuj na wolnym ogniu w soku pomarańczowym, aż sok zredukuje się do syropu, a kiełbasa się ugotuje, około 5 minut.
Dodaj salsę mango do kiełbasy; wymieszaj, aby połączyć, około 30 sekund.
Posyp solą czosnkową; podawać na ryżu.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykański można łączyć z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Bodegan Aniello 006 Pinot Noir z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Bodega Aniello 006 Pinot Noir]()
Bodega Aniello 006 Pinot Noir
Atrakcyjny blady rubinowy kolor. Z pięknymi aromatami czerwonych owoców, takich jak żurawina i truskawka, wraz z nutami róż i ziemistych minerałów. Okrągłe taniny i zwiększona mineralność, o pięknej strukturze i wykończeniu.