Kiełbasa i makaron muszka po florentyjsku
Jeśli masz około 30 minut , aby spędzić je w kuchni, makaron po florentyńsku z kiełbasą i muszkami może być niesamowitym przepisem bez nabiału, który warto wypróbować. Jedna porcja zawiera 645 kalorii , 22 g białka i 40 g tłuszczu . Za 1,89 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka sosu alfredo, pieprzu, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 70% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Jajka po florentyńsku , Ciasteczka po florentyńsku z dodatkiem pistacji i rodzynek i Pieczona wieprzowina po florentyńsku z sosem z granatów .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik i ustaw ruszt około 15 cm od źródła ciepła.
Umieść kiełbaski na patelni do grillowania i piecz w rozgrzanym piekarniku, aż kiełbaski będą chrupiące na zewnątrz i nie będą już różowe w środku, około 8 minut. Obróć kiełbaski raz podczas pieczenia.
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron typu muszka i gotuj, aż będzie al dente, przez 8–10 minut.
Odcedź i włóż z powrotem do garnka wraz ze szpinakiem; trzymaj w cieple na średnio-niskim ogniu.
Rozgrzej oliwę z oliwek w osobnym garnku na średnim ogniu, dodaj czosnek i smaż, aż czosnek zmięknie, a aromat stanie się łagodniejszy, około 3 minuty.
Dodaj sos Alfredo i czarny pieprz, a następnie doprowadź do wrzenia na średnio-wysokim ogniu.
Pokrój ugotowaną kiełbasę na kawałki wielkości kęsa i dodaj do gotującego się sosu Alfredo razem z makaronem i szpinakiem. Mieszaj, aż makaron będzie gorący i dobrze pokryty sosem.