Kiełbasa Andouille i krewetki z sosem kreolsko-musztardowym
Kiełbasa Andouille i krewetki z sosem kreolsko-musztardowym to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 408 kalorii, 32G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz kiełbasę andouille, tymianek, musztardę kreolską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Schab nadziewany Andouille z musztardą kreolską, Andouille Sausage Creole, oraz Krewetki-Andouille Creole dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić krewetki z przyprawą kreolski w średniej misce do herbu.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać kawałki kiełbasy, pokroić bokiem w dół. Gotować, aż rumiane z obu stron, o 5 protokół.
Przenieść kiełbasę do miski.
Dodaj krewetki do patelni; gotować, aż rumiane i tylko nieprzezroczyste w centrum, o 3 protokół.
Przełożyć do miski z kiełbasą.
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju, cebula, papryka, i tymianek na patelni. Smażyć, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Dodaj bulion, musztardę i ocet. Mieszać, aż sos zgęstnieje, o 2 protokół. Powrót kiełbasa i krewetki na patelni. Gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, około 1 minuty. Doprawić solą i pieprzem.
Jedna porcja zawiera: 393,71 kalorii (kcal), 62,0% kalorii z tłuszczu, 27,22 (g) tłuszczu, 7,86 (g) tłuszczów nasyconych, 155,96 (mg) cholesterolu, 8,53 (g)