Ketmia Jadalna (Okra), Ketmia Piżmowa
Okra Sambal opalana Wok wymaga mniej więcej 20 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 185 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka Sambal oelek, smażone szalotki, okra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Ketmia Jadalna (Okra), Ketmia Piżmowa, Przepis na Sambal Okra (paluszki sambal Lady), oraz Ziemniaki i okran w sosie sambal dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w woku lub patelni na średnim ogniu.
Dodać pastę chili i smażyć, mieszając, około 3 protokół.
Dodać 2 łyżki soli i wszystko, ale 1 łyżeczka cukru i gotować, aż cukier zacznie karmelizować, o 5 protokół.
Ogrzać około 4 cali oleju z orzeszków ziemnych w średnim garnku na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia rejestruje 375 stopni F. praca partiami, smażyć okra aż do jasnozielonego, około 30 sekund, a następnie usunąć skimmer drutu lub łyżką szczelinową i strząsnąć nadmiar oleju.
Dodać okra do woka z sosem chili i wrzucić około 1 minuty.
Dodaj sos ostrygowy, 1/2 łyżeczka pieprzu i pozostałe 1 łyżeczka cukru i wrzucić 30 więcej sekund.
Przenieść do miski i top z szalotki i Chile pieprz.