Ketchup Bananowy
Ketchup bananowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 98 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 274 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz banany, sos sojowy, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Przynosi wam poważne jedzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pikantny Ketchup Bananowy, Paluszki kokosowe z kurczaka z keczupem bananowym, oraz Funapino lepkie żeberka z Aren 't ya Glad I Didn' t Say Orange Banana Ketchup.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Dodać czosnek, jalapeno, imbir, kurkuma, i ziele angielskie i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Wymieszać banany, ocet, miód, rum, pasta pomidorowa, sos sojowy, i sól; doprowadzić do duszenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj przez 15 minut, często mieszając.
Wyjąć z ognia i ostudzić przez 10 minut.
Przenieść ketchup do robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze i proces do gładkiej, około 1 minuty. Cienkie z wodą w razie potrzeby, aby osiągnąć konsystencję podobną do keczupu. Doprawić dodatkową solą do smaku.
Przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.