Kerry ' s Sweet Potato Latkes

Kerry ' s Sweet Potato Latkes
Przepis Kerry ' s Sweet Potato Latkes może zaspokoić swoje żydowskie pragnienie w około 35 minut. Ta przystawka ma 143 kalorie, 7G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 74 grosze za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 125 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz słodkie ziemniaki, pieprz, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Chanuka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Spróbuj Low Fat Sweet Potato Latkes, Słodkie Ziemniaki Latkes, oraz Słodkie Ziemniaki Latkes dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F (95 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Napełnij miskę lekko osoloną wodą. Starte słodkie ziemniaki opłukać w wodzie i odcedzić na sito. Wytarte słodkie ziemniaki osuszyć ściereczką lub papierowymi ręcznikami, a następnie umieścić w misce. Wycisnąć nadmiar wilgoci z startej cebuli i umieścić w misce ze słodkim ziemniakiem. Wymieszać jajka i pieprz do mieszaniny, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzać oliwę z oliwek w patelni nonstick na średnim ogniu, aż się połyska, i łyżka o 1 czubata łyżka mieszanki ziemniaków na patty do gorącego oleju. Spłaszczyć paszteciki widelcem i smażyć na złoty kolor i chrupiące na dnie, 5 do 8 minut. Odwrócić i gotować z drugiej strony, posypać solą, a następnie odstawić gotowane paszteciki na przygotowaną blachę do pieczenia w nagrzanym piekarniku podczas gotowania latkes. Wymieszać mieszaninę ziemniaków przed gotowaniem każdej partii pasztecików.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
Podawać na gorąco z musem jabłkowym i jogurtem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Aromat Klonowy Do SmakuAromat Klonowy Do Smaku
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn