Kefta Algierska (Klopsiki)
Algierski Kefta (klopsiki) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 57 kalorii, 8G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 12. 74 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka cebuli, czosnek, sól i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Kefta Algierska (Klopsiki), Marokańskie Klopsiki -- Tagine Kefta, oraz Klopsiki w stylu Kefta z grillowanymi winogronami i sosem jogurtowym.
Instrukcje
Zmieloną wołowinę połączyć z połową mielonego czosnku i łyżką posiekanej cebuli.
Wymieszaj z rękami, aż do pełnego włączenia. Kształt mieszanki mięsa na 1 1/2-calowe podłużne paszteciki; powinieneś mieć od 12 do 14 klopsików.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu. Brązowy paszteciki w partiach, aż są chrupiące po obu stronach i nie są już różowe w środku, o 10 protokół. Odstawić klopsiki na bok w obramowanym naczyniu i powtórzyć z pozostałymi pasztecikami.
Zmniejszyć ogień do średniej i wymieszać z pozostałą posiekaną cebulą.
Dodać sól i pieprz. Gotować cebulę w kapiących, stale mieszając, aż cebula zmięknie i zmieni się półprzezroczysty, o 5 protokół. Wymieszaj pozostałą połowę czosnku i gotuj przez 30 sekund.
Wymieszaj pomidory roma, suszoną pietruszkę, ras El hanout i wodę. Gotować, aż pomidory będą miękkie, o 5 protokół.
Polać klopsiki sosem pomidorowym i podawać.