Kefta
Keftan jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 495 kalorii, 28g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Kefta, Jagnięca Kefta, oraz Kefta Algierska (Klopsiki) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w dużej misce, mieszając rękami, aż dobrze wymieszane. Formować w 2-calowe kulki; odstawić.
Podsmaż czerwoną cebulę na gorącym oleju w dużym (4-quart) tagine lub holenderski piekarnik 2 protokół. Wymieszaj czosnek, posiekany pomidor i pastę pomidorową.
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu 10 do 15 minut.
Dodaj klopsiki i dusić 10 minut lub aż dokładnie ugotowane.
Crack jaj do mieszaniny pomidorów, w razie potrzeby, i kłusować 2 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.