Kebaby Krewetkowe Cytrynowo-Czosnkowe
Kebaby z krewetkami cytrynowo-czosnkowymi mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 182 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soku z cytryny, wina, grubo zmielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowany kebab z kurczaka i krewetek z cytryną i czosnkiem, Grillowane krewetki i kebaby cytrynowe, oraz Kebaby jagnięce cytrynowo-czosnkowe.
Instrukcje
Obierz krewetki, pozostawiając ogony nienaruszone.
Połącz sok z cytryny, wino, czosnek, sos stek, i pieprz w dużej plastikowej torbie zip-top; uszczelnić i wstrząsnąć do mieszania.
Dodaj krewetki; foka. Marynować w lodówce 20 minut, obracając worek raz.
Wyjmij krewetki z worka, odrzucając marynatę. Wątek 8 krewetki na każdy z 6 (12-calowy) szaszłyki.
Umieść kebaby na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania i grilluj 2 minuty z każdej strony lub aż krewetki zostaną zrobione.
Uwaga: w razie potrzeby można zastąpić 1/3 szklanki wody i 2 łyżki octu winem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.