Kaypee domowej roboty Indyjska jagnięcina Masala Curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 396 kalorii, 33g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 3,57 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka baranka, imbir, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Indyjskie Curry Z Jagnięciną, Indyjskie Curry Z Jagnięciną, oraz Southern Indian Jagnięcina Curry.
Instrukcje
1
Jeśli masz czas możesz marynować jagnięcinę z
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Groch łuskany, Opcjonalnie
2
Mieszanka jogurtu, czosnku, imbiru,soli, czerwonego proszku chili kaszmiru(lub Cayenne) na noc przed lub 2-4 godziny dla większej czułości.(Ale nie jest to konieczne). w dużym garnku wlać olej roślinny,włączyć piec do średnio wysokiej,dodać posiekaną cebulę,nasiona kminku,czosnek,imbir,liście laurowe,laski cynamonu, goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Słonina Wieprzowa
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Słonina Wieprzowa
3
Podsmażyć cebulę na złoty półprzezroczysty około 6-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać kawałki jagnięciny (tylko mięso, zastrzegając nadmiar mieszanki jogurtu, aby dodać później) wymieszać tak mieszankę cebuli.Przykryć zmniejszyć ogień do średniej i niech mieszanka mięsa z mieszanką cebuli na około 8 protokół.Odkryj daj zamieszanie, zobaczysz, że mięso rozdało trochę płynu do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Groch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Dodaj 2 łyżki wody, aby uniknąć przyklejania się na dnie, jeśli to konieczne, a następnie dodać Garam Masala, Curry w proszku, Serrano posiekane Chilli (można użyć 1 1/2 łyżeczki pieprzu Cayenne) sól, gałka muszkatołowa,kurkuma w proszku ,kolendra w proszku ,reserved mieszaniny jogurtu i dobrze wymieszać tak kawałki jagnięce są mieszane z przyprawami i mieszaniny,przykryć gotować 8-10 minut,odkryć i dobrze wymieszać, przykryć gotować 10-12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra Mielona
Kurkuma
1 Całe świeże Jalapeno
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Garam Masala
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Groch łuskany, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Dodać 1-2 szklanki wody (w zależności od tego, ile sosu chcesz w curry, po zakończeniu gotowania, zostanie zmniejszona do około 1/3 wody dodaje będzie gotowy sos curry.) dać mu wymieszać smak sosu, dodać sól lub Cayenne w razie potrzeby, przykryć go 3/4 sposób doprowadzić ciepło do nieco ponad średnim gotować przez 40-45 protokół.Daj mu wymieszać dodać kolendrę, doprowadzić ciepło do średniego niskiego, gotować kolejne 5 minut pokryte.Można dodać jajka na twardo pokrojone na pół,długości, 5 minut przed podaniem przykryte sosem (opcjonalnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
8
Podawać na gorąco z jednym lub więcej z następujących indyjskich ryżu Basmati, Naan, Paratha, Chapati, Tandoori Roti.(Przepisy będą przekazywane do food.com krótko) z boku surowej pokrojonej cebuli(
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Basmati
Roti
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Naan
9
Posypać octem, jeśli nie lubisz surowego), lub pokrojoną cebulę i posiekane ogórki, miętę lub sos jogurtowy kolendry(Raita-przepis zostanie przesłany wkrótce).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru Włoskiego
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Aichenberg Premium Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.