Kaypee ' s Homemade Indian Lamb Masala Curry

Kaypee ' s Homemade Indian Lamb Masala Curry
Kaypee domowej roboty Indyjska jagnięcina Masala Curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 396 kalorii, 33g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 3,57 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka baranka, imbir, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Indyjskie Curry Z Jagnięciną, Indyjskie Curry Z Jagnięciną, oraz Southern Indian Jagnięcina Curry.

Instrukcje

1
Jeśli masz czas możesz marynować jagnięcinę z
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2
Mieszanka jogurtu, czosnku, imbiru,soli, czerwonego proszku chili kaszmiru(lub Cayenne) na noc przed lub 2-4 godziny dla większej czułości.(Ale nie jest to konieczne). w dużym garnku wlać olej roślinny,włączyć piec do średnio wysokiej,dodać posiekaną cebulę,nasiona kminku,czosnek,imbir,liście laurowe,laski cynamonu, goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Podsmażyć cebulę na złoty półprzezroczysty około 6-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać kawałki jagnięciny (tylko mięso, zastrzegając nadmiar mieszanki jogurtu, aby dodać później) wymieszać tak mieszankę cebuli.Przykryć zmniejszyć ogień do średniej i niech mieszanka mięsa z mieszanką cebuli na około 8 protokół.Odkryj daj zamieszanie, zobaczysz, że mięso rozdało trochę płynu do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Dodaj 2 łyżki wody, aby uniknąć przyklejania się na dnie, jeśli to konieczne, a następnie dodać Garam Masala, Curry w proszku, Serrano posiekane Chilli (można użyć 1 1/2 łyżeczki pieprzu Cayenne) sól, gałka muszkatołowa,kurkuma w proszku ,kolendra w proszku ,reserved mieszaniny jogurtu i dobrze wymieszać tak kawałki jagnięce są mieszane z przyprawami i mieszaniny,przykryć gotować 8-10 minut,odkryć i dobrze wymieszać, przykryć gotować 10-12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
KurkumaKurkuma
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Garam MasalaGaram Masala
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Dodać pokrojone pomidory, przykryć gotować 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
7
Dodać 1-2 szklanki wody (w zależności od tego, ile sosu chcesz w curry, po zakończeniu gotowania, zostanie zmniejszona do około 1/3 wody dodaje będzie gotowy sos curry.) dać mu wymieszać smak sosu, dodać sól lub Cayenne w razie potrzeby, przykryć go 3/4 sposób doprowadzić ciepło do nieco ponad średnim gotować przez 40-45 protokół.Daj mu wymieszać dodać kolendrę, doprowadzić ciepło do średniego niskiego, gotować kolejne 5 minut pokryte.Można dodać jajka na twardo pokrojone na pół,długości, 5 minut przed podaniem przykryte sosem (opcjonalnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
Podawać na gorąco z jednym lub więcej z następujących indyjskich ryżu Basmati, Naan, Paratha, Chapati, Tandoori Roti.(Przepisy będą przekazywane do food.com krótko) z boku surowej pokrojonej cebuli(
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
RotiRoti
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
NaanNaan
9
Posypać octem, jeśli nie lubisz surowego), lub pokrojoną cebulę i posiekane ogórki, miętę lub sos jogurtowy kolendry(Raita-przepis zostanie przesłany wkrótce).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
RaitaRaita
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Aichenberg Premium Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn