Kaypee ' s Homemade Indian Lamb Masala Curry

Kaypee ' s Homemade Indian Lamb Masala Curry
Kaypee domowej roboty Indyjska jagnięcina Masala Curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 396 kalorii, 33g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 3,57 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka baranka, imbir, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Indyjskie Curry Z Jagnięciną, Indyjskie Curry Z Jagnięciną, oraz Southern Indian Jagnięcina Curry.

Instrukcje

1
Jeśli masz czas możesz marynować jagnięcinę z
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2
Mieszanka jogurtu, czosnku, imbiru,soli, czerwonego proszku chili kaszmiru(lub Cayenne) na noc przed lub 2-4 godziny dla większej czułości.(Ale nie jest to konieczne). w dużym garnku wlać olej roślinny,włączyć piec do średnio wysokiej,dodać posiekaną cebulę,nasiona kminku,czosnek,imbir,liście laurowe,laski cynamonu, goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Podsmażyć cebulę na złoty półprzezroczysty około 6-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać kawałki jagnięciny (tylko mięso, zastrzegając nadmiar mieszanki jogurtu, aby dodać później) wymieszać tak mieszankę cebuli.Przykryć zmniejszyć ogień do średniej i niech mieszanka mięsa z mieszanką cebuli na około 8 protokół.Odkryj daj zamieszanie, zobaczysz, że mięso rozdało trochę płynu do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Dodaj 2 łyżki wody, aby uniknąć przyklejania się na dnie, jeśli to konieczne, a następnie dodać Garam Masala, Curry w proszku, Serrano posiekane Chilli (można użyć 1 1/2 łyżeczki pieprzu Cayenne) sól, gałka muszkatołowa,kurkuma w proszku ,kolendra w proszku ,reserved mieszaniny jogurtu i dobrze wymieszać tak kawałki jagnięce są mieszane z przyprawami i mieszaniny,przykryć gotować 8-10 minut,odkryć i dobrze wymieszać, przykryć gotować 10-12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
KurkumaKurkuma
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Garam MasalaGaram Masala
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Dodać pokrojone pomidory, przykryć gotować 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
7
Dodać 1-2 szklanki wody (w zależności od tego, ile sosu chcesz w curry, po zakończeniu gotowania, zostanie zmniejszona do około 1/3 wody dodaje będzie gotowy sos curry.) dać mu wymieszać smak sosu, dodać sól lub Cayenne w razie potrzeby, przykryć go 3/4 sposób doprowadzić ciepło do nieco ponad średnim gotować przez 40-45 protokół.Daj mu wymieszać dodać kolendrę, doprowadzić ciepło do średniego niskiego, gotować kolejne 5 minut pokryte.Można dodać jajka na twardo pokrojone na pół,długości, 5 minut przed podaniem przykryte sosem (opcjonalnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
8
Podawać na gorąco z jednym lub więcej z następujących indyjskich ryżu Basmati, Naan, Paratha, Chapati, Tandoori Roti.(Przepisy będą przekazywane do food.com krótko) z boku surowej pokrojonej cebuli(
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
RotiRoti
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
NaanNaan
9
Posypać octem, jeśli nie lubisz surowego), lub pokrojoną cebulę i posiekane ogórki, miętę lub sos jogurtowy kolendry(Raita-przepis zostanie przesłany wkrótce).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
RaitaRaita
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Aichenberg Premium Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn