Przepis kasztanowe Risotto z dyni jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 2,28 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 448 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka ryżu arborio, bulion z kurczaka o niskiej soli, dynia piżmowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kasztanowe Risotto Z Dyni, Risotto z kasztanem i maślanką, oraz Pieczona zupa z dyni i kasztanów.
Instrukcje
1
Bulion z kurczaka i Sherry zagotować w średnim rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu; przykryj i utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
W międzyczasie rozgrzać olej i 2 łyżki masła w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Dodać cebulę i Kabaczek; gotować, aż cebula będzie przezroczysta, często mieszając, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Cebula
4
Dodaj ryż; mieszaj, aż ryż będzie przezroczysty na brzegach, ale nadal nieprzezroczysty w środku, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
5
Dodaj 1 szklankę ciepłego bulionu; gotuj na wolnym ogniu, aż prawie się wchłonie, często mieszając, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
6
Dodaj więcej bulionu, 1 szklankę na raz, pozwalając na wchłonięcie każdego dodatku przed dodaniem następnego, aż ryż będzie po prostu miękki, często mieszając, w sumie około 25 minut. Wymieszać z kasztanami, tymiankiem i majerankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNE
Majeranek
Bulion
Tymianek
Ryż
7
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałą 1 łyżkę masła, ser i natkę pietruszki. Doprawić risotto solą i pieprzem i podawać.