Kasza gryczana z pikantnym hummusem i warzywami
Przepis kasza gryczana z pikantnym hummusem i warzywami może zaspokoić twoje pragnienie w około 2 godziny i 25 minut. Jedna porcja zawiera 709 kalorii, 25g białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.67 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz proszek ancho, oliwki nicoise, mąkę chlebową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest solidne. Spróbuj Flatbread z hummusem i warzywami, Grillowana Pizza z pikantnym hummusem, warzywami, kozim serem i czarnymi oliwkami, oraz Hummus miętowo-Grochowy na pieczywie płaskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku płaskiego chleba: w mikserze elektrycznym wyposażonym w przystawkę do łopatek połączyć drożdże, cukier i wodę.
Wymieszać przez 1 minutę na niskiej prędkości i odstawić, aż mieszanina po prostu zacznie bąbelkować. Przymocuj hak do ciasta i dodaj mąki i sól do mieszaniny drożdży.
Mieszaj, aż utworzy masę, ciasto powinno być lepkie. Kontynuuj dodawanie dodatkowej mąki, jeśli to konieczne, aż powierzchnia będzie wystarczająco sucha, aby obsłużyć i wystarczająco sucha, aby zwinąć.
Ciasto podzielić na kawałki, zwinąć w kulki i lekko posmarować olejem.
Umieścić na powierzchni mąki i przykryć kulki folią i czystą szmatką i niech dowód na 2 godziny w temperaturze pokojowej lub umieścić na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia, przykryć i niech dowód na noc w lodówce.
Aby uformować płaski chleb, wkleić każdy kawałek ciasta na 5-calowy dysk i obficie posypać mąką.
Zwiń każdy dysk na powierzchni z mąką w okrąg o średnicy 10 cali.
Przebij ciasto obficie widelcem, aby nie wzrosło. Grill lub piec każdy na kamieniu do pizzy lub lekko nasmarowanej patelni arkusza przez około 5 minut w temperaturze 425 stopni F. aż ciasto zacznie się chrupiące na krawędziach, ale nadal pozostaje żujące.
Umieść ciecierzycę, czosnek, chipotle puree, sok z cytryny, i tahini w misce robota kuchennego i procesu, aż będzie gładka. Po uruchomieniu maszyny powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż do zemulgowania. Doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Top każdy wstępnie upieczony flatbread z pikantnym hummusem. Ułóż dowolne lub wszystkie warzywa na hummusie. Doprawić solą, pieprzem i ancho w proszku.
Włożyć chleb z powrotem do piekarnika i piec przez 5 minut do rozgrzania.
Usuń i dodaj oliwki, kozi ser i świeżą bazylię.
Pokroić w małe kwadraty i ułożyć na talerzu.