Karmelowe Kulki Popcornu
Przepis karmelowe Kulki Popcorn może zaspokoić Amerykański głód w około 35 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 714 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.02 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz popcorn w mikrofalówce, tęczową posypkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Karmelowe Kulki Popcornu, Karmelowe Kulki Popcornu, oraz Karmelowo-Rodzynkowe Kulki Popcornu.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: patyczki do lizaków lub szaszłyki
Nasmaruj dużą miskę i blachę do pieczenia nieprzywierającym sprayem do gotowania. Popcorn ugotować zgodnie z instrukcją pakowania i wrzucić do przygotowanej miski.
Połącz brązowy cukier, miód i masło w średnio ciężkim garnku i gotuj na średnim ogniu, stale mieszając, aż się zagotuje. Nadal gotować, mieszając tylko od czasu do czasu, aby zapobiec przyklejaniu się, aż termometr cukrowy włożony osiągnie 300 stopni F, około 10 minut. Wyłączyć ogień i dodać sodę oczyszczoną i sól, szybko mieszając. Natychmiast wlać karmel na popcorn, podrzucając do płaszcza. Ostudzić, aż mieszanina będzie wystarczająco chłodna do obsługi, około 5 minut. Używając miski z wodą, aby zwilżyć ręce, uformuj popcorn w kulki o średnicy około 3 1/2 cala.
Ułóż karmelowe kulki popcornu na przygotowanej blasze do pieczenia i przekłuj patyczkiem lub szaszłykiem.
Następnie skrop kulki popcornu roztopioną czekoladą i udekoruj.