Karmelowe Jabłka
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 791 kalorii. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 831 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, solidne lizaki, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To będzie hit w Twoim Halloween wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jak zrobić jabłka karmelowe}Szarlotka jabłka karmelowe, Karmelowe Jabłka, oraz Karmelowe Jabłka.
Instrukcje
Połącz cukier, masło, mleko skondensowane, syrop kukurydziany, syrop klonowy, wanilię, melasę i sól w rondlu o grubym dnie 2 1/2 lub 3 kwarty. Mieszaj drewnianą łyżką na średnim ogniu, aż cały cukier się rozpuści. Nie powinno być ziarnistości (kryształków cukru) podczas badania przez pocieranie trochę karmelu między palcami.
Umyj boki patelni mokrą szczotką do ciasta, aby rozpuścić kryształy cukru, które mogą tworzyć się na bokach patelni. 2 Przymocuj termometr z klipsem na cukierki do patelni i gotuj karmel na toczącym się wrzeniu, aż termometr osiągnie 113°, mieszając stale i powoli drewnianą łopatką. Kontynuuj od czasu do czasu szczotkować boki szczotką do ciasta. Ostrożnie wlać karmel do metalowej miseczki. Schłodzić, aż temperatura spadnie do200, w którym to momencie jesteś gotowy do zanurzenia jabłek. 3 podczas gotowania/schładzania karmelu przygotuj dużą blachę do pieczenia, pokrywając ją masłem folią aluminiową lub silpatem. Włóż pałeczkę lub solidny lizak do każdego jabłka, około 2 cali, z góry na dół, do rdzenia jabłka. 4 gdy karmel ostygnie na tyle, aby można było zanurzyć jabłka, jeden po drugim, trzymając się patyczka i pionowo opuszczając jabłko do karmelu, zanurzając wszystko, oprócz samej góry jabłka. Wyciągnij jabłko z karmelu i pozwól, aby nadmiar karmelu kapał z dna z powrotem na patelnię. Następnie umieścić na silpacie lub przygotowanej folii. Karmel zbierze się trochę na dnie każdego jabłka.
Umieść w lodówce, aby schłodzić przez co najmniej 15 minut. 5 gdy karmel nieco wystygnie, wyjmij z lodówki i palcami naciśnij karmel, który kapał na dno jabłek, z powrotem na jabłka. Następnie weź dowolne powłoki i wciśnij je do jabłek do dekoracji. Wróć do lodówki, aby schłodzić przez co najmniej jedną godzinę.