Karmelowe Jabłka
Karmelowe jabłka mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 511 kalorii, 1G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Halloween. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jabłka, syrop kukurydziany, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jak zrobić jabłka karmelowe}Szarlotka jabłka karmelowe, M & M Karmelowe Jabłka, oraz Karmelowe Jabłka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Łodyga, umyć i wysuszyć jabłka i wstawić patyczki lodów w środku końców łodygi. Napełnij dużą miskę do połowy kostkami lodu i wodą.
Połącz cukier, syrop kukurydziany, śmietanę i masło w średniej wielkości rondlu o grubym dnie. Gotować na małym ogniu, delikatnie mieszając raz lub dwa razy, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i gotować, często mieszając, aż mieszanina osiągnie 124° na termometrze cukierków, około 20 minut.
Ustaw patelnię w misce z lodowatą wodą. Mieszaj, aż mieszanina zacznie zagęszczać się do konsystencji zanurzeniowej. Pracując ostrożnie, przesuń lekko w jedną stronę i obróć każde jabłko w karmelu, aż zostanie dokładnie pokryte. (Jeśli mieszanina stanie się zbyt gęsta, podgrzej delikatnie przez kilka sekund.)
Przełożyć do wyłożonej blachy do pieczenia i wstawić do lodówki, aż karmel ostygnie i ustawi, około 15 minut.