Karmelowa Galaretka Jabłkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy,więc spróbuj karmelowej galaretki jabłkowej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 49 kalorii. Ten przepis służy 60. Na 5 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 295 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cydru jabłkowego, bez cukru pudru pektyny, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest idealny do Halloween. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Jabłko Pecan Pie Cronuts z jabłkowym cydrem Karmel mżawka, Przyprawiony Rum Szarlotka z jabłkowym cydrem Karmel glazura, oraz Naleśniki jabłkowe z syropem jabłkowym karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli zamierzasz zachować galaretkę, przygotuj słoiki i pokrywki: umieść sześć pół-kufli słoików na stojaku w dużym garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć słoiki i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie umieść paski i pokrywki w małym rondlu i przykryj wodą.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż woda się ugotuje, a następnie zdejmij patelnię z ognia i pozwól opaskom i pokrywkom odpocząć w gorącej wodzie, aż będą gotowe do użycia.
Odmierz 1/4 szklanki cukru granulowanego do małej miseczki i dodaj pektynę. W innej średniej misce, połączyć pozostałe 1 3/4 szklanki cukru granulowanego i brązowy cukier. Odstawić.
Wlać cydr jabłkowy do dużego, grubodennego garnka. Zawiąż laskę cynamonu, skórkę cytrynową i goździki w kawałku gazy i dodaj do garnka. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj mieszaninę cukier-pektyna i wróć do pełnego wrzenia, stale mieszając. Wymieszać pozostałą mieszaninę cukru i powrócić do pełnego wrzenia. Gotować twardo przez minutę.
Zdjąć garnek z ognia i wyrzucić gazę. Każdą pianę z powierzchni galaretki zetrzeć zimną metalową łyżką.
Kadzi gorący dżem do gorących sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Słoiki umieścić na stojaku w garnku i całkowicie przykryć wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie przez pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw je w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.