Karmelki Z Rumem Maślanym
Karmelki z masłem rumowym mogą być tylko napojem, którego szukasz. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 166 kalorii, 0g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 64. Mieszanka rumu, wanilii, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 6%. Podobne przepisy to Karmelki z dyni (i typowe błędy popełniane podczas robienia karmelków), Karmelki Z Rumem Maślanym, oraz Karmelki Solone-Maślane.
Instrukcje
Dolna linia i boki 8-calowej kwadratowej patelni do pieczenia z pergaminem i pergaminem olejowym.
Doprowadzić brązowy cukier, śmietana, masło, sól, i 1/4 szklanki rumu do wrzenia w 3-do 4-quart ciężki rondel, mieszając, aż masło stopi się, a następnie gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż termometr rejestruje 120° (etap firm-ball), o 15 minut.
Wyjąć z ognia i wymieszać wanilią i pozostałą łyżeczką rumu.
Wlać do pieczenia i ostudzić całkowicie do firmy, 1 do 2 godzin. Odwróć karmel na deskę do krojenia, a następnie wyrzuć pergamin i obróć karmelowy połysk do góry.
Pokroić na 1-calowe kwadraty.
Karmelki przechowywać, warstwowe między pergaminem, w szczelnym pojemniku 1 tydzień.