Karmelki orzechowo-czekoladowe
Karmelki orzechowo-czekoladowe przygotowuje się około 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 48 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 74 kalorie , 1 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 17 centów za porcję przepis ten pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka masła, syropu kukurydzianego, ekstraktu waniliowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewielu osobom naprawdę podobał się ten przystawka. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Brown Sugar Sponge Cookie with Chocolate Covered Caramels , Bacon Caramels i Fleur De Sel Caramels .
Instrukcje
Wyłóż folią kwadratową 8-calową patelnię. Nasmaruj 1 łyżeczką masła; odstaw. Posmaruj boki ciężkiego rondla 1 łyżeczką masła; dodaj syrop kukurydziany, wodę, cukier, czekoladę, sól i pozostałe masło. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż do uzyskania gładkiej i wymieszanej masy, około 6 minut.
Stopniowo wmieszaj śmietanę. Gotuj i mieszaj, aż termometr cukierniczy wskaże 245° (etap twardej kulki), około 25 minut.
Zdjąć z ognia, dodać wanilię i orzechy włoskie i wymieszać.
Wlać do przygotowanej patelni.
Ostudzić; pokroić w kwadraty. Przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce.
Wyjąć z lodówki 1 godzinę przed podaniem.