Karmelki II
Need a bezglutenowa i wegetariańska przystawka? Karmelki II mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 15. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 307 kalorii. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, syrop kukurydziany, mleko skondensowane i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 13%. Podobne przepisy to Karmelki z dyni (i typowe błędy popełniane podczas robienia karmelków), Karmelki I, oraz Karmelki Piernikowe.
Instrukcje
W ciężkim rondlu na średnim ogniu połącz cukier, brązowy cukier, 1 szklankę mleka skondensowanego i syrop kukurydziany.
Ciepło do 234 i 240 stopni F (112 do 116 stopni C), lub do momentu, gdy niewielka ilość syropu upuszczona do zimnej wody tworzy miękką kulkę, która spłaszcza się po usunięciu z wody i umieszczeniu na płaskiej powierzchni.
Ciepło, bez mieszania, do 250 do 265 stopni F (121 do 129 stopni C), lub aż niewielka ilość syropu upuszczona do zimnej wody tworzy sztywną piłkę.
Wlać do przygotowanej patelni.
Ostudzić przed cięciem na 1 cal kwadratów.