Karmelizowany Czosnek I Cebula Kurczak
Karmelizowany czosnek i cebula kurczak jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.89 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, brązowy cukier, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Karmelizowany Dip cebulowo-czosnkowy, Prażony czosnek i karmelizowany dżem cebulowy, oraz Karmelizowany Makaron Z Cebulą I Czosnkiem.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę; przykryć. Gotować 9 min. lub aż cebula będzie miękka, odsłaniając po 3 min. i często mieszając. Czosnek wymieszać; gotować 8-10 min. lub aż cebula będzie złotobrązowa, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać 3 łyżki. sos do steków z cukrem; gotować i mieszać 2 min.
Umieść kurczaka w płytkim naczyniu do pieczenia.
Wymieszać pozostały sos stekowy i musztardę; rozłożyć na kurczaku. Wierzch z cebulą.
Piec 30 min. lub dopóki kurczak nie zostanie ukończony (165F).
Podawać posypane serem i sosem z dna naczynia.