Karmelizowane przegrzebki ze świeżym winegretem z zielonego groszku
Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 2G białka, oraz 28g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli koszernej, przegrzebki morskie, ocet szampański i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Patelnia z ostrygami i karmelizowaną cebulą pieczona z zimową sałatką zieloną i winegretem z zielonego jabłka, Fasolka szparagowa z karmelizowaną cebulą Vinaigrette, oraz Świeża zapiekanka z zielonej fasoli z karmelizowaną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla vinaigrette: blansz groch w osolonej wodzie do miękkości, a następnie wstrząsnąć w kąpieli lodowej.
W średniej misce wymieszać oliwę z oliwek, ocet, musztardę, miód oraz sól i pieprz.
Dodać groszek, miętę i pietruszkę i wymieszać.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut, aby smaki się stopiły.
Podgrzać węgiel drzewny lub grill gazowy do wysokiej do bezpośredniego grillowania.
Posmaruj przegrzebki po obu stronach olejem rzepakowym i posyp solą i pieprzem.
Posypać cukrem z jednej strony i odstawić na 2 minuty, aby lekko rozpuścić.
Umieść przegrzebki, strona cukru w dół, na grillu i gotować, aż złoty kolor i karmelizowane, 1 do 2 protokół.
Flip i kontynuować grillowanie aż tylko gotowane przez, O 2 protokół.
Służyć 3 przegrzebki na talerz i łyżka grochu i vinaigrette nad i wokół przegrzebki. Na wierzchu posiekaną miętę i natkę pietruszki.