Karmelizowana Zupa krem z cebuli i szalotki
Karmelizowana cebula i szalotka Zupa krem może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 9. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz bulion wołowy odtłuszczony w tłuszczu, masło, ostry sos i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 32%. Podobne przepisy to Karmelizowany Dip Z Cebulą I Szalotką, Karmelizowana Zupa Z Szalotki, oraz Zupa Krem Z Szalotki.
Instrukcje
W patelni o szerokości 8 lub 9 cali wymieszaj szalotkę z olejem.
Piec w piekarniku 375 do głębokiego złota, potrząsając patelnią od czasu do czasu, aby włączyć kawałki, około 1 godziny.
Tymczasem, w 5-do 6-quart patelni na średnim ogniu, często mieszać cebulę, masło, i cukier, aż cebula są głęboko złoty kolor, o 45 protokół.
Dodaj sherry do szalotki, mieszając, aby zwolnić rumiane kawałki na patelni.
Wlać mieszaninę do cebuli. W blenderze wirować warzywa, porcję na raz, aż będą bardzo gładkie, dodając wystarczającą ilość bulionu, aby ułatwić mieszanie. Powrót puree warzywa na patelnię.
Dodaj pozostały bulion, tymianek i szałwię.
Często mieszając, doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień i dusić 20 minut do mieszania smaków.
Dodać pół na pół i wymieszać na średnim ogniu do gorąca, 2 do 3 minut.
Chochle do misek i doprawić do smaku ostrym sosem, solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.