Karmelizowana Pizza cebulowa z gorgonzolą i rukolą
Przepis karmelizowana Pizza cebulowa z Gorgonzolanem i rukolą może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mąki kukurydzianej, pieprz, przepis ciasto na pizzę i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Gorgonzolan i rukola Pizza z karmelizowaną cebulą, Karmelizowana cebula i Gorgonzola Pizza, oraz Karmelizowana cebula i Gorgonzola Pizza.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej żeliwnej lub nieprzywierającej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, i smażyć 5 protokół, często mieszając. Wymieszać 1 łyżeczkę rozmarynu, sól i pieprz. Kontynuować gotowanie 15 do 20 minut lub aż cebula jest głęboki złoty kolor, często mieszając.
Rozwałkuj ciasto w 12-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni.
Ciasto umieścić na 12-calowej patelni do pizzy lub blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania i posypanej mąką kukurydzianą. Zagniataj krawędzie ciasta palcami, aby utworzyć krawędź. Wierzch z cebulą.
Piec w 500 przez 10 minut.
Dodać ser i orzechy włoskie; piec dodatkowe 3 minuty lub aż ser topi.
Wyjąć z piekarnika; wierzch z 1 łyżeczką rozmarynu i rukoli.
Pizzę pokroić na 4 kliny.