Karmazyn na pół muszli
Karmazyn na pół muszli jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 139 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pasiastego basu, pietruszka z płaskim liściem, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Karmazyn na Półskorupie z sosem z masła cytrynowego, Przegrzebki na pół muszli, oraz Babeczki na pół muszli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko naoliwić dużą blachę do pieczenia.
Filety karmazynowe ułożyć, skórką w dół, na blasze do pieczenia i posmarować 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Posypać pokruszoną czerwoną papryką i doprawić solą i pieprzem. Filety karmazynowe pieczemy na dolnej półce piekarnika przez około 20 minut lub do momentu, aż miąższ zacznie się łuszczyć widelcem.
Tymczasem w małej miseczce wymieszaj natkę pietruszki i czosnku z pozostałym 1/4 szklanki oliwy z oliwek i dopraw solą i pieprzem.
Rybę przełożyć na talerz, skropić olejem pietruszkowo-czosnkowym i podawać z cytryną.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.