Karen DeMasco ' s Blueberry hand Pie
Jagodowe placki Karen DeMasco to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jeśli masz mąkę, jajko, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Serious Eats ma 97 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasteczka owsiane Karen DeMasco, Czarno-białe ciasta Karen DeMasco, oraz Ciasto migdałowe Karen DeMasco z konfiturami morelowymi.
Instrukcje
W misce robota kuchennego połączyć mąkę, masło, mąkę pełnoziarnistą, cukier i sól. Pulse tę mieszaninę kilka razy, aż kawałki masła są podzielone do wielkości Kamyku.
Ubij razem mleko i jajko.
Wlać mieszaninę mąki i pulsować ponownie kilka razy, aż ciasto zacznie się łączyć. Zeskrobać wszystko do miski i wcisnąć razem, aż utworzy jedną kulkę ciasta. Owinąć ciasto w plastik i zwinąć na cienki kwadrat. Chłód przez kilka godzin lub przez noc.
Po schłodzeniu ciasta rozwałkuj go na duży kwadrat o grubości około 1/8 cala. Możesz odkurzyć ciasto i stół z dodatkową mąką. Za pomocą noża do pizzy i linijki pokrój ciasto na prostokąty (w przybliżeniu 3 1/2 cala na 2 1/2 cala). Zbieraj skrawki i rozwałkuj kolejny kwadrat i wytnij prostokąty. Powinno być około 20 prostokątów ciasta.
Połóż je ściśle na blasze do pieczenia i schłodzić przez co najmniej godzinę lub dłużej.
W rondlu połącz jagody, cukier, mąkę i skórkę i gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut, aż jagody popękają i sos zgęstnieje. Schłodzić nadzienie lodem lub w lodówce. Nie montować ciasta, dopóki mieszanka jagodowa nie zostanie całkowicie schłodzona.
Aby złożyć ciasta: Rozgrzej piekarnik do 375° F.
Ubij jedno jajko z 1 łyżeczką wody, aby umyć jajko. Przykryj blachę do pieczenia pergaminem. Upewnij się, że masz pod ręką szczotkę, widelec i łyżeczkę do napełniania. Pozostaw prostokąty ciasta w lodówce, usuwając tylko 2 na raz.
Umieść blachę do pieczenia w lodówce na gotowe ciasta.
Zdobądź jeden kawałek ciasta z 3 zestawami widelców-to jest góra.
Dolną część ciasta umyj jajkiem i odcedzając nadmiar płynu, ułóż zaokrągloną łyżkę kompot borówkowego wzdłuż środka ciasta. Przykryj to górnym kawałkiem ciasta, uszczelniając górną i dolną część palcami. Uszczelnij jedną długą krawędź i podnieś ciasto tak, aby zamknięta krawędź dotykała stołu, jak mała kieszeń lub koperta. Stuknij mieszaninę borówek w dół, aby ostateczna krawędź mogła być uszczelniona.
Ułóż ciasto i zdobądź wszystkie krawędzie zębami widelca.
Gotowe ciasto umieść na patelni w lodówce. Powtarzaj, aż zużyjesz całe ciasto.
W tym momencie ciasta można zawijać i zamrażać lub schładzać, a następnie piec.
Piec przez 20 do 30 minut, obracając patelnię o 90 stopni po 10 minutach, aż ciasto będzie złociste. Tymczasem, aby glazury przez ubijanie cukier puder, śmietana, wanilia, i sól koszerna. Gdy placki są złotobrązowe, natychmiast przenieść placki do stojaka chłodzącego i łyżka glazury na górze.