Karczochy z miętą i cytryną
Karczochy z miętą i cytryną mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 297 kalorii, 17g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, rozdarte liście mięty, klin sera parmigiano-reggiano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Karczochy z sosem cytrynowo-miętowym, Cytryna Mięta Duszone Karczochy, oraz Kurczak Saute z karczochami, cytryną i miętą.
Instrukcje
Napełnij dużą miskę do połowy zimną wodą i wyciśnij sok z 1/2 cytryny. Pracując z 1 karczochem na raz, oderwij zewnętrzne liście u podstawy. Kontynuuj usuwanie liści, aż pozostaną tylko najbardziej miękkie żółte liście.
Wytnij karczochy w poprzek i wyrzuć kolczaste końcówki. Przyciąć wszystkie, ale 1 w. łodygi, następnie przyciąć zewnętrzną warstwę łodygi i podstawy, aby usunąć wszelkie ciemnozielone kawałki. Wlać do wody cytrynowej.
Wymieszać pozostałe 3 łyżki. sok z cytryny, olej, sól i pieprz w misce. Pracując z 1 karczochem na raz, osuszyć, a następnie ogolić wzdłuż mandoliną lub obieraczką do warzyw w mieszaninie olejowej.
Dodać rukolę i miętę do karczochów; wrzucić do herbu. Sałatkę podzielić między talerze, a następnie ogolić ser na każdym.