Karczochy Nadziewane ricottą i orzechami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Ricotta-i orzech Nadziewane karczochy spróbować. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 429 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka karczochów, ser ricotta pełnoziarnisty, mielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron na jednej patelni z Ricottanem i karczochami, Bruschetta Z Ricottanem I Karczochami, oraz Ricotta Gnocchi Z Chrupiącymi Karczochami.
Instrukcje
Napełnij dużą miskę zimną wodą; dodaj sok z cytryny.
Odetnij łodygę i wierzch 2 cale od 1 karczocha. Za pomocą nożyczek odetnij spiczaste końce zewnętrznych liści karczocha. Używając melon baller, wyciągnij rozmyte Dławiki ze środka karczocha, tworząc otwór.
Umieść karczoch w wodzie cytrynowej. Powtórz z pozostałymi karczochami. Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać karczochy i gotować, aż karczochy serca będą miękkie po przekłuciu metalowym szpikulcem, o 15 protokół.
Drenaż. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Grubo posiekać orzechy włoskie w procesorze.
Przenieść 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich do małej miseczki i rezerwy.
Dodać ser ricotta, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, czosnek, sól, biały pieprz, i gałka muszkatołowa do orzechów włoskich w procesorze; proces aż dobrze wymieszane.
Przenieść mieszankę ricotta do miski. Natkę pietruszki wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Używając łyżeczki i opuszków palców jako pomocy, łyżka mieszanki ricotta do środka każdego karczocha, a następnie łyżka mieszanki między liśćmi karczocha.
Wlej pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek do szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali. Ułóż nadziewane karczochy w naczyniu. (Można przygotować 6 godzin wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Wlać 3/4 szklanki wody i wina na dno naczynia z karczochami. Przykryć naczynie folią i piec, aż karczochy będą bardzo miękkie i farsz jest lekko jędrny, około 40 minut. Odkryć i posypać 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich na karczochach.
Piec odkryte 10 minut dłużej.
Odstawić 10 minut i służyć.