Karczochy Marynowane
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Marynowane karczochy może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 170 kalorii, 9g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka skórki pomarańczowej, płatków chili, octu sherry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Karczochy Marynowane, Marynowane krewetki i karczochy, oraz Pikantne Marynowane Karczochy.
Instrukcje
Zetrzyj skórkę z cytryny i zaparkuj; powinieneś mieć około 1 łyżki stołowej.
Pokrój cytrynę na pół i wyciśnij sok do dużej miski, odrzucając wszelkie nasiona; napełnij miskę do połowy wodą.
Zerwać karczochy ' grube zielone zewnętrzne liście w dół do przetargu żółte wewnętrzne liście (łatwo przebite paznokciem).
Odetnij cierniste końcówki i usuń włókniste zielone warstwy z dna.
Każdy karczoch pokroić na ćwiartki wzdłuż; z łyżką, miarka się i wyrzucić rozmyte centra.
Ćwiartki pokroić na 1/2-calowe kliny (jeśli używasz karczochów dla niemowląt, pozostaw ćwiartki w całości). Podczas pracy wrzuć kawałki do miski z wodą i sokiem z cytryny.
Osuszyć karczochy. W 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, wymieszaj 2 łyżki oliwy z oliwek, czosnek, startą skórkę cytryny i pomarańczy oraz płatki chili, aż mieszanina będzie pachnąca, około 2 minut. Wymieszać z karczochami, 1/2 łyżeczki soli, i popękany pieprz. Zmniejszyć ogień do medium i wlać 1/2 szklanki wody; przykryć i gotować, aż woda zostanie wchłonięta i karczochy są miękkie po przekłuciu, o 15 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać z octem i pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Wlać do płytkiej miski i ostudzić do temperatury pokojowej. Przed podaniem wymieszaj natkę pietruszki i dodaj więcej soli do smaku.