Karczochy duszone w cytryny i oliwy z oliwek może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 198 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, marchewkę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Karczochy Duszone W Cytrynie I Oliwie Z Oliwek, Oliwa z oliwek-duszone karczochy i Soffrito, oraz Karczochy Duszone Cytrynowo dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dodaj połówki cytryny do dużej miski zimnej wody, wyciskając, aby uwolnić sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok
Cytryna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Odetnij górny cal 1 karczocha i wygnij zewnętrzne liście, dopóki nie oderwą się blisko podstawy (trzymaj łodygę przymocowaną). Odrzuć kilka kolejnych warstw w ten sam sposób, aż osiągniesz bladożółte liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Baza
3
Ostrymi nożami pokroić pozostałe liście na równi z wierzchołkiem dołu karczocha. Wykończenie ciemnozielonych części włóknistych od podstawy i boków karczocha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Baza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
4
Obrać boki łodygi w dół do bladego wewnętrznego rdzenia. Wrzucamy do wody cytrynowej przygotowując Pozostałe karczochy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Cytryna
Woda
5
Gotować szalotki, marchew, czosnek, i nasiona w 1/4 szklanki oleju w 4-do 5-quart ciężki garnek (garnek powinien być wystarczająco szeroki, aby pomieścić karczochy w 1 warstwie z łodyg skierowanych w górę) na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Szalotka
Marchew
Czosnek
Nasiona
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Dodać wodę, skórkę i 3 łyżki soku z cytryny i doprowadzić do duszenia. Karczochy ułożyć w garnku i doprawić 1 łyżeczką soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Przykryj karczochy papierem woskowym, następnie pokrywką i gotuj na wolnym ogniu, aż bazy będą po prostu miękkie po przekłuciu nożem, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Karczoch
Pieprz
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
Nóż
Garnek
7
Przenieść karczochy do naczynia i rezerwy gotowania płynu. Gdy karczochy są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, połowę wzdłuż. Wyjmij i wyrzuć dławik wewnętrzny (niewyraźny środek i wszelkie ostre liście).
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
8
Rozgrzać 2 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż się połyskuje, następnie brązowe ścięte boki karczochów w 2 partiach, o 2 minuty na partię, przeniesienie do naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodaj zastrzeżone gotowania płyn do patelni wraz z pozostałą łyżką soku z cytryny i pozostałe 2 łyżki oleju. Zagotować energicznie 3 minuty, następnie wymieszać natkę pietruszki i zalać karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Karczoch
Pietruszka-nać
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
Karczochy można dusić 1 dzień wcześniej i schłodzić w płynie do gotowania. Podgrzać do ogrzania przed kontynuowaniem.