Karczoch Frittata
Karczoch Frittata może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 9g białka, oraz 12g tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz marynowane karczochy, jajka, oregano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 21%. Podobne przepisy to Karczoch Frittata, Zawsze Hit Karczoch Frittata, oraz Karczoch & Czerwona Papryka Frittata.
Instrukcje
Odcedzić karczochy serca, rezerwując 2 łyżki marynaty; wyrzucić pozostałą marynatę. Grubo posiekać karczochy serca. W 10-do 12-calowy nonstick, żaroodporne patelni na średnim ogniu, często mieszać cebulę i czosnek w zastrzeżonej marynacie, aż cebula kuleje, o 5 minut.
W międzyczasie, w dużej misce, ubij razem jajka, bułka tarta, ostry sos, sól, pieprz, oregano i ser cheddar. Wymieszać z karczochami.
Wlać równomiernie na patelnię z mieszanką cebuli.
Na wierzch posypać parmezanem.
Przenieś patelnię do piekarnika regularnego lub konwekcyjnego 350 i piecz, aż środek frittaty zostanie ustawiony, a góra lekko rumiana, około 30 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej; pokroić na 12 klinów.