Karaiby Sałatka Z Owocami Morza
Karaiby Sałatka z owoców morza może być tylko danie główne szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje $5.25 za porcję. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 22g białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni środkowoamerykańskiej. Jeśli masz mielony cynamon, olej sałatkowy, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Karaiby Jerk łosoś z curry ananasem i kozim serem sałatka + Sałatka owocowa, Karaiby Sałatka Z Kurczakiem, oraz Sałatka Z Krabów Karaibskich.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2 1/2 do 3 kwarty wody do wrzenia.
Dodaj krewetki i gotować przez 1 minutę.
Dodaj przegrzebki, przykryj szczelnie i wyjmij patelnię z ognia.
Odstawić, aż krewetki i przegrzebki są ledwo nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 2 do 3 minut.
Odcedzić i spłukać w zimnej wodzie do ostygnięcia.
Tymczasem peel i pit mango. Pokrój owoce wzdłuż o grubości około 1/2 cala. Grubo posiekać tyle skrawków, aby 1/2 szklanki. W blenderze lub maszynce wirować posiekane mango, olej, sok z limonki, kminek, imbir, cynamon i czosnek, aż będą gładkie.
Dodaj 1/2 łyżeczki gorącego sosu i 1/2 łyżeczki soli; smak, i dodać więcej gorącego sosu i soli w razie potrzeby.
Obrać i zalać awokado. Plaster wzdłuż około 1/2 cala grubości.
W dużej misce, delikatnie wymieszać krewetki i przegrzebki, Mango dressing, mix sałatek, i plastry mango. Kopiec równe porcje na czterech talerzach obiadowych.
Dekoruj plastrami awokado i chipsami taro.
Polecane wino: Gewurztraminer, Pinot Gris, Riesling
Karaiby działa bardzo dobrze z Gewurztraminer, Pinot Gris i Riesling. Będziesz chciał zdecydować się na wina z odrobiną słodyczy, gdy mamy do czynienia z pikantnymi daniami karaibskimi. Serwuj te wina schłodzone, aby były jeszcze bardziej orzeźwiające. Możesz spróbować Domaines Schlumberger Les Princes Abbes Gewurztraminer. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
![Domaines Schlumberger Les Princes Abbes Gewurztraminer]()
Domaines Schlumberger Les Princes Abbes Gewurztraminer
Prawdopodobnie najsłynniejsze wino Alzacji, Traminer przyszedł do nas z północy Włoch i pochodzi z XVI wieku. Gewurztraminer (dosłownie pikantny lub piżmowy Traminer) to wybór najbardziej pachnących Traminerów i stał się znany jako Gewurztraminer w 1950 roku. Jasnożółty z wyraźnymi refleksami. Wino ma młodzieńczą jakość. Nos jest wyrazisty i ujawnia kwiatową dominantę róży, piwonii. Lekko kandyzowany, dostrzega się egzotyczne owoce, liczi, a po napowietrzeniu odkrywa się nuty imbiru i nutę mentolu. Nos wykazuje piękną typiczność, bez ekstrawagancji, ale z precyzją. Początek w ustach jest obszerny i miękki, energiczny; rozwija się na medium z orzeźwiającą szybkością. Te same smaki egzotycznych owoców, imbiru i kwiatów róży postrzegane w nosie, z lekkim odrobiną goryczy na finiszu. Połącz z przyprawioną i aromatyczną kuchnią, taką jak kuchnia azjatycka/fusion, peruwiańskie ceviche i potrawy z elementami przyprawowymi i owocowymi.