Karaage
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Karaage może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 637 kalorii, 41g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Udaj się do sklepu i podnieś ake, cukier granulowany, sos sojowy użyj tamari, aby to zrobić, i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Karaage Bento, Karaage Z Kurczakiem, oraz A la chicken karaage dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj imbir, czosnek, sos sojowy, sake i cukier do miski i ubijaj, aby połączyć.
Dodać kurczaka, następnie wymieszać, aby równomiernie pokryć. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Dodaj 1 cal oleju roślinnego do ciężkiego dna garnka i podgrzewaj, aż olej osiągnie 360 stopni F. Ułóż stojak z drutu z 2 arkuszami ręczników papierowych i wyjmij szczypce.
Włóż skrobię ziemniaczaną do miski
Dodać garść kurczaka do skrobi ziemniaczanej i wrzucić do płaszcza każdy kawałek równomiernie. Smażyć kurczaka w partiach, aż Na zewnątrz jest średnio brązowy i kurczak jest gotowane przez.
Przenieś smażonego kurczaka do stojaka wyłożonego papierowym ręcznikiem. Jeśli chcesz, aby kurczak pozostał chrupiący dłużej, możesz smażyć kurczaka po raz drugi, aż będzie ciemniejszy kolor po tym, jak raz ostygnie.
Podawać z cytrynowymi klinami.