Kapusta kiszona na cieście chlebowym
Kapusta kiszona na cieście chlebowym może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Przepis ten służy 1. Na 8,64 zł za porcję, ten przepis okładki 74% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 2937 kalorii, 79g białka, oraz 162g tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką wodę, śmietanę, gałkę muszkatołową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 83%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Bawarski Chleb Z Kiszonej Kapusty, Francuski Kraj Kwaśne Ciasto Chleb, oraz Chleb dyniowy nadziewany ciasteczkami podobnych receptur.
Instrukcje
Drożdże pokruszyć do małej miski.
Wlać cukier i wodę i mieszać widelcem, aż drożdże się rozpuści. Odstawić na 15 minut, następnie wymieszać z solą i klarowanym masłem.
Mąkę wlać do dużej miski i zrobić studnię w środku. Wymieszać mieszaninę drożdży, a następnie ugniatać, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 12 minut. Powróć ciasto do miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce, aż podwoisz się luzem, około 1 godziny.
Podczas gdy ciasto rośnie, gotuj boczek na patelni na średnim ogniu, aż będzie prawie chrupiący; odcedź tłuszcz.
W misce wymieszać śmietanę, jajka, kminek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz do uzyskania gładkości. Odłóż na bok.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozwałkuj ciasto na prostokąt, aby pasowało do blachy do pieczenia.
Ciasto wyłożyć na blasze i posypać boczkiem. Równomiernie przykryć ciasto dobrze odsączoną kapustą kiszoną, następnie skropić śmietaną i mieszaniną jajek na kapustę kiszoną.
Piec na środkowym stojaku nagrzanego piekarnika przez 40 minut lub aż chleb rumiany będzie na górze i pod spodem.
Lekko ostudzić, a następnie pokroić w kwadraty do podania.