Kapusta Kiszona Domowej Roboty
Domowa kapusta kiszona może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 57 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4318 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest ona dostarczana przez odżywioną kuchnię. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 88%. Spróbuj Domowa kapusta kiszona z kminkiem i jabłkami, Kapusta Kiszona Czerwona, oraz Knockwurst z kiszoną kapustą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzuć kapustę i sól razem w dużej misce do mieszania i zacznij ściskać kapustę i sól razem z rękami, ugniatając ją dokładnie, aby rozbić strukturę komórkową rozdrobnionej kapusty.Gdy kapusta utyka i uwalnia sok, należy ją przełożyć do kiszonej kapusty lub fermentora warzywnego (dostępny tutaj). Zapakuj soloną kapustę do garnka lub fermentora tak mocno, jak to tylko możliwe, eliminując pęcherzyki powietrza. Szkopuł (dostępny tutaj) jest szczególnie pomocny w ciasnym pakowaniu kapusty w garnek. Kontynuuj pakowanie kapusty do pojemnika, aż kapusta zostanie całkowicie zanurzona w cieczy. Przykryć luźno i pozostawić w temperaturze pokojowej, bez zakłóceń, przez co najmniej 1 miesiąc i do 6 miesięcy, testując kiszoną kapustę co kilka dni, aż zrobi się to według własnych upodobań.
Przenieść do lodówki lub innego chłodni, gdzie powinien przechowywać przez co najmniej 6 miesięcy i do 1 roku.