Kapusta czerwona słodko-kwaśna mamy
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Kapusta czerwona słodko-kwaśna mamy może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 81 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, jagody ziela angielskiego, galaretkę porzeczkową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kapusta czerwona słodko-kwaśna, Kapusta słodko-kwaśna, oraz Czerwona Kapusta Słodko-Kwaśna.
Instrukcje
Używając tarki pudełkowej, mandoliny lub grubej tarki do mikropłytek, zetrzyj kapustę. W dużym rondlu rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smażyć przez 2 protokół.
Obniżyć ogień do średniego; dodać kapustę i jabłka i wymieszać, aby połączyć.
Dodaj jagody jałowca, jagody ziela angielskiego, goździki, liść laurowy, sól, pieprz, galaretkę, ocet, cukier i 1/2 szklanki (120 ml) wody i wymieszaj, aby połączyć. Podgrzać, przykryć i gotować przez 40 minut, aż kapusta będzie miękka.
Usuń jagody jałowca, ziele angielskie, goździki i liść laurowy.
Kapustę podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej. Przechowywać w lodówce do 4 dni. Resztki można również zamrozić w szczelnym pojemniku na okres do 1 miesiąca.
Kalorie 94°at 7.6 gsat 1.3 gmono 5.4 gpoly 0.8 gProtein 3.5 gkarbohydraty 33gFiber 5gCholesterol 0mgIron 1.2 mgSodium 180mgpotas 472mgcalcium 106mg
Przedruk za zgodą jedzenia w Kolorze: pyszne, zdrowe przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny Frances Largeman-Roth. Copyright © 2014 Frances Largeman-Roth; Zdjęcia © 2014 Quentin Bacon . Published by Stewart, Tabori & Chang, an imprint of ABRAMS.