Kaparowo-rozmarynowy Tuńczyk z sałatką ziołową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tuńczyka Kaparowo-rozmarynowego z sałatką ziołową. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje $6.97 za porcję. Jedna porcja zawiera 268 kalorii, 41g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 90 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać steki z tuńczyka, płyn z kaparów w słoiku, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 99%. Spróbuj Kaparowo-rozmarynowy Tuńczyk z sałatką ziołową, Rozmaryn smażone przegrzebki z sałatką pomidorowo-Kaparową, oraz Cytrynowy Kapar Sałatka Z Tuńczykiem Tacos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 9 składników ubić w dużej misce.Wymieszać z cebulą.
Przenieść mieszaninę do zamykanego plastikowego worka.
Dodaj tuńczyka i worek uszczelniający, uwalniając wszelki nadmiar powietrza; odwróć się do płaszcza.
Niech marynować w temperaturze pokojowej 1 godzinę, obracającokólnie. (Alternatywnie, schłodzić 4 godziny, obracając od czasu do czasu, a następnie pozostawić do powrotu temperatury toroom przed kontynuowaniem.)
Wymieszaj pietruszkę i inne zioła w dużej misce.
Posypać solą i pieprzem.Przykryć i schłodzić podczas przygotowywania ryby.
Przygotować grilla (wysokie ciepło).
Brush grillrack z olejem.
Wyjąć tuńczyka z worka, skrobaćdoskrobana marynata z powrotem do worka. Grilluj, aż pojawią się znaki grillowe, ale tuńczyk jest nadal Rzadki w centrach, 2 do 3 minut na stronę.
Zalać marynatą do małego rondla.Przynieś tylko na wolnym ogniu.
Mżawka 1 łyżeczka oleju i soku z cytryny, sałatka ziołowa; wrzucić do herbu.
Umieścić 1 tunasteak na każdej płycie. Łyżka ciepłej marynaty. Podziel sałatkę ziołową między talerze.
W porcji: 328 kalorii, 16G tłuszczu (2G nasycone), 76mg cholesterolu, 666mg sodu, 5g węglowodanów, 2G błonnika, 40g białka
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.