Kantońska zupa na gorąco i na kwaśno

Kantońska zupa na gorąco i na kwaśno
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać kantoński stylu gorącej i kwaśnej zupy spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 218 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 3,11 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać grzyby ucha drewna, zielona cebula, grzyby shiitake, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przepis ten zachwycił 598 osób. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa gorąco-kwaśna, Kantońska wieprzowina słodko-kwaśna, oraz Homar W Stylu Kantońskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włożyć wywar do rondla 3-do 4-ćwiartkowego i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Suszone grzyby umieścić w małej misce i przykryć 3 szklankami ciepłej wody, zanurzając wszystkie kawałki. Odstawić na 15 minut, aż grzyby zostaną odtworzone. Przelej do garnka z zupą płyn z grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Usuń twardą centralną część drewnianych grzybów usznych i odrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
4
Pokroić ucho drewniane i grzyby shiitake na plastry i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
5
Zagotuj na dużym ogniu wywar i wodę z grzybami, a następnie zmniejsz do gotowanego na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda W InfuzjiWoda W Infuzji
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
6
Dodać grzyby, imbir i bambus. Dusić przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
7
Dodaj tofu i gotować na wolnym ogniu, aż tofu jest rozgrzany przez, o 4 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Dodaj sos sojowy i wino do zupy i delikatnie wymieszać, uważając, aby nie rozbić tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Wlać zawiesinę skrobi kukurydzianej w kilku dodatkach, mieszając, aby umożliwić zagęszczenie cieczy przed dodaniem więcej. Zupa powinna być gęsta i błyszcząca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
10
Wyłączyć ogień i dodać ocet i pieprz, dostosowując się do swoich upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
11
Podawać natychmiast, przyozdobione szalotki lub kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn