Kantońska zupa na gorąco i na kwaśno

Kantońska zupa na gorąco i na kwaśno
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać kantoński stylu gorącej i kwaśnej zupy spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 218 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 3,11 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać grzyby ucha drewna, zielona cebula, grzyby shiitake, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przepis ten zachwycił 598 osób. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa gorąco-kwaśna, Kantońska wieprzowina słodko-kwaśna, oraz Homar W Stylu Kantońskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włożyć wywar do rondla 3-do 4-ćwiartkowego i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Suszone grzyby umieścić w małej misce i przykryć 3 szklankami ciepłej wody, zanurzając wszystkie kawałki. Odstawić na 15 minut, aż grzyby zostaną odtworzone. Przelej do garnka z zupą płyn z grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Usuń twardą centralną część drewnianych grzybów usznych i odrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
4
Pokroić ucho drewniane i grzyby shiitake na plastry i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
5
Zagotuj na dużym ogniu wywar i wodę z grzybami, a następnie zmniejsz do gotowanego na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda W InfuzjiWoda W Infuzji
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
6
Dodać grzyby, imbir i bambus. Dusić przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
7
Dodaj tofu i gotować na wolnym ogniu, aż tofu jest rozgrzany przez, o 4 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Dodaj sos sojowy i wino do zupy i delikatnie wymieszać, uważając, aby nie rozbić tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Wlać zawiesinę skrobi kukurydzianej w kilku dodatkach, mieszając, aby umożliwić zagęszczenie cieczy przed dodaniem więcej. Zupa powinna być gęsta i błyszcząca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
10
Wyłączyć ogień i dodać ocet i pieprz, dostosowując się do swoich upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
11
Podawać natychmiast, przyozdobione szalotki lub kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn