Kandyzowany Słodki Ziemniak
Kandyzowany słodki ziemniak to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. Ten przepis służy 6. Jeśli masz nasiona sezamu, brązowy cukier, słodkie ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Placek Ziemniaczany Z Kandyzowanym Kremem Orzechowym, Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków Kandyzowana, oraz Kandyzowane Pianki Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Połączyć cukier, olej roślinny, woda, sos sojowy, ocet, i sól na patelni tylko wystarczająco duży, aby pomieścić kawałki słodkich ziemniaków w jednej warstwie.
Umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do duszenia. Ułóż słodkie ziemniaki na patelni w jednej warstwie i przykryj kółkiem pergaminu, aby powierzchnia była wilgotna. Obniżyć ogień, aby utrzymać bardzo delikatne gotować na wolnym ogniu i gotować przez 2 protokół. Przykryć patelnię pokrywką (zachować pergamin w miejscu) i gotować przez kolejne 2 do 3 protokół, lub aż ziemniaki będą miękkie. Wykałaczka włożona w najgrubszą część kawałka nie powinna napotykać oporu. Jeśli kawałki nie są jeszcze miękkie, dodać trochę więcej wody i gotować na wolnym ogniu przez kolejną minutę lub dwie. Upewnij się, że cukier się nie pali.
Gdy ziemniaki są miękkie, usunąć pokrywkę i pergamin i potrząsnąć patelnię, aby umożliwić kawałki ziemniaków toczyć się w szybko zmniejszającej glazury (ocet, nawiasem mówiąc, będzie utrzymać cukier z wychwytywania po glazury ostygnie). Po 6 minutach lub tak, woda i olej na patelni będą oddzielone i większość wody będą odparowały, co pozwala usunąć lekko przeszklone kawałki słodkich ziemniaków z małym lub żadnym oleju przylegającym do nich.
Przełożyć przeszklone kawałki na talerz, rozkładając je w jednej warstwie.
Przed podaniem ostudzić do temperatury pokojowej. Utrzymują w chłodnej temperaturze pokojowej przez 6 do 8 godzin. Jeśli będziesz trzymać je dłużej, umieść je w zakrytym pojemniku i przechowuj w lodówce do 2 dni. Aby uzyskać optymalną konsystencję, przed podaniem Przywróć ziemniaki do temperatury pokojowej.
Przedruk za zgodą Kansha: obchody japońskich tradycji wegańskich i wegetariańskich przez Elizabeth Andoh, copyright © 201
Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.
Dodaj notatki moje notatki